در سفر خداحافظی بوش به عراق و در هنگام کنفرانس خبری وی با مالکی در پی امضای نهایی توافق نامه امنیتی بغداد-واشنگتن، اتفاقی حاشیه ای، پیمان امنیتی را که بوش آن را نشانی از پیروزی خود در عراق می داند، به حاشیه راند. در این جلسه، خبرنگاری عراقی بعد از دست دادن بوش و مالکی، کفش های خود را به سوی رئیس جمهور آمریکا پرتاب کرد. این حرکت بی درنگ به مهم ترین عنوان خبری رسانه های دنیا تبدیل شد و واکنش های زیادی برانگیخت. از جمله در عراق، مردم این کشور و جریان صدر از اقدام خبرنگار هم میهن خود استقبال کرده اند. بوش روز یکشنبه در سفری غیر منتظره وارد بغداد شده بود.
بوسه خداحافظی ....
گزارش خراسان به نقل از خبرگزاری فرانسه حاکی است، «منتظر الزیدی»، خبرنگار 28 ساله شبکه تلویزیونی «البغدادیه» در کنفرانس مشترک خبری «نوری المالکی» نخست وزیر عراق و «جورج بوش» رئیس جمهور آمریکا، ناگهان از جای خود برخاست و فریاد زد: «ای سگ! این بوسه خداحافظی است» و هم زمان، دو لنگه کفش خود را یکی پس از دیگری به سمت بوش پرتاب کرد. بوش جاخالی داد و لنگه کفش اول به پرچم های عراق و آمریکا در پشت سرش اصابت کرد. لنگه دیگر کفش نیز به هدف نخورد. اما بی بی سی به نقل از کاخ سفید خبر داد که در گیر و دار این حادثه، میکروفونی به طور اتفاقی به چشم راست «دانا پرینو» سخنگوی کاخ سفید برخورد کرده و باعث کبودی آن شده است. ماموران امنیتی حاضر، بلافاصله زیدی را نقش زمین کردند و او را در حالی که خطاب به بوش فریاد می زد «تو مسئول مرگ هزاران عراقی هستی» از جلسه بیرون بردند. به گزارش ایرنا، یک منبع عراقی گفت که زیدی در اختیار دفتر نخست وزیری است و پس از آن برای تعیین تکلیف به وزارت کشور تحویل داده می شود. پرتاب لنگه کفش در فرهنگ اعراب، بالاترین اهانت به شمار می رود، به گونه ای که در آوریل سال 2003 پس از سقوط صدام، مردم بغداد مجسمه پایین کشیده او را با لنگه کفش مورد حمله قرار دادند.
بوش: کمترین تهدیدی احساس نکردم
اما جورج بوش پس از این حادثه با خنده گفت: از این اتفاق ناراحت نیستم. راستش را بخواهید، شماره کفش او 10 بود. بوش پس از آن جلسه، حادثه را کم اهمیت جلوه داد و گفت: نمی دانم این بابا چه هدفی داشت... من کمترین تهدیدی احساس نکردم. در همین حال دولت عراق، اقدام این خبرنگار را «شرم آور» خواند و از شبکه البغدادیه خواست به خاطر این حرکت، عذرخواهی کند.
استقبال عراقی ها
«لواء سمیسم» از اعضای جریان صدر با حمایت از اقدام زیدی گفت: این اقدامی خودجوش از سوی یک شهروند عراقی بود که خشم خود را از دیدن رئیس جمهور کشوری که خاک ما را اشغال کرده است، نشان داد.
امضای نهایی توافق نامه امنیتی
رئیس جمهور آمریکا پس از بررسی توافق نامه عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق، در چهار نشست جداگانه با رهبران عراقی، این توافق نامه را با مالکی به امضا رساند. به گزارش ایسنا، یک مقام نزدیک به دولت عراق تاکید کرد: نوری المالکی نخست وزیر عراق و جورج بوش رئیس جمهور آمریکا، رسما توافق نامه خروج نیروهای آمریکایی از عراق را به همراه سندی که بر تاریخ های مشخص شده در توافق نامه مبنی بر خروج نیروهای خارجی تاکید دارد به امضا رساندند. این مقام عراقی به خبرگزاری اصوات العراق اظهار داشت: تاریخ نهایی خروج نیروهایآمریکایی از عراق در این توافق نامه پایان سال 2011 اعلام شده است که به نام نوری المالکی و جورج بوش به عنوان نماینده عراق و نماینده ایالات متحده آمریکا به امضا رسید. به گزارش خبرگزاری فرانسه، بوش در هنگام امضای توافق نامه با مالکی گفت: جنگ تمام نشده است، اما در پی این توافق ها مطمئنا در راه پیروزی هستیم. وی تاکید کرد که «هنوز کار ناکرده بسیاری باقی مانده است.» رئیس جمهور آمریکا عصر روز یکشنبه در یک سفر غیر منتظره وارد بغداد شد و مورد استقبال جلال طالبانی رئیس جمهور این کشور قرار گرفت. دو طرف پس از آن نشستی را برگزار کردند و طالبانی در این نشست بار دیگر از جورج بوش به دلیل تلاش هایش در نجات عراقی ها از نظام دیکتاتوری سابق عراق تقدیر کرد. بوش همچنین با سید عبدالعزیز حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق دیدار و گفت و گو کرد. جورج بوش در این سفر برای نخستین بار، تحت تدابیر شدید امنیتی، از خیابان های مناطق مختلف بغداد عبور کرد. وی پیش از این فقط به پایگاه های نظامی یا منطقه حفاظت شده بغداد موسوم به «الخضراء» می رفت./خراسان